Program Menurunkan Berat Badan Terbaik

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan, memilih program penurunan berat badan yang betul sangat mustahak untuk kejayaan anda. Terdapat sebilangan besar program penurunan berat badan yang tersedia di pasaran hari ini, jadi bagaimana anda boleh memutuskan mana yang appecut royale sesuai untuk anda? Ini adalah soalan yang sering saya lihat dari lelaki dan wanita yang mencari program yang sesuai untuk diikuti. Ini adalah keadaan yang membingungkan kerana saya dapat bayangkan; ingin menurunkan berat badan tetapi tidak mengetahui program mana yang paling sesuai dengan keperluan anda. Jadi apa yang anda lakukan?

Oleh itu, tujuan artikel ini adalah untuk membincangkan pelbagai aspek dan konsep mengenai program penurunan berat badan dengan harapan dapat membantu anda memilih program yang sesuai untuk anda. Perkara pertama yang pertama!

  1. Kenal pasti apa yang anda mahukan

Apa yang anda mahukan dari badan fizikal anda? Pelanggan bimbingan kecergasan dalam talian saya mendengar perkara ini dari saya sepanjang masa. Pada mulanya, ini mungkin seperti soalan yang cukup bodoh, tetapi tidak. Saya telah mengetahui bahawa sebahagian besar orang yang ingin menurunkan berat badan sebenarnya tidak begitu berminat untuk menurunkan berat badan sama sekali. Betul! Dalam pengalaman profesional saya yang banyak, kebanyakan orang yang mencari bimbingan kecergasan profesional tidak ingin menurunkan berat badan kerana mereka hanya ingin merasa baik tentang diri mereka dan mengelakkan rasa sakit yang berkaitan dengan tekanan sosial yang berlebihan. Menurunkan berat badan bukanlah keinginan sebenar mereka, ia hanya memberi mereka perkara-perkara yang mereka mahukan. Sebenarnya, saya akan mengatakan bahawa kebanyakan orang benar-benar ingin makan apa sahaja yang mereka mahu makan, melakukan apa sahaja yang mereka mahu lakukan dan menjalani kehidupan mereka yang mereka anggap sesuai. Saya tidak menuding jari di sini, itulah yang saya mahu lakukan juga. Namun, menjadi manusia bermaksud kita mempunyai tekanan dan harapan sosial. Pada ketika ini dalam sejarah kita diberitahu bahawa badan yang ramping dan kencang itu seksi, menarik dan diinginkan. Saya percaya bahawa inilah sebab kebanyakan orang mencari program penurunan berat badan, bukan kerana keinginan sejati untuk kurus, tetapi keinginan yang kuat untuk diinginkan, menjadi seksi, dianggap menarik dan merasa baik tentang tubuh mereka ketika dikelilingi oleh orang yang pendapat mereka anggap penting.

Tidak mengapa mencari penurunan berat badan dengan alasan apa pun; kerana anda ingin merasa menarik, merasa yakin pada tubuh anda atau untuk menarik minat cinta calon. Apa pun alasan anda untuk mencari penurunan berat badan, sangat penting anda mengenal pasti alasan SEBENAR anda untuk melakukan ini. Setelah anda mengenal pasti alasan / alasan ini dengan tepat, memotivasikan diri ke arah tujuan / tujuan tersebut adalah proses yang lebih menggembirakan. Sebaik sahaja ini berlaku, proses penurunan berat badan tidak banyak mengenai berat badan tetapi juga mengenai anda! Dan begitulah seharusnya.

  1. Menentukan batasan komitmen

Konsep ini mungkin yang paling penting. Saya telah melihat orang menghabiskan ribuan dolar untuk program penurunan berat badan hanya untuk meninggalkan usaha itu hanya beberapa hari dalam program ini. Mereka terlalu komited dan tidak dapat menindaklanjutinya. Setiap program penurunan berat badan mempunyai beberapa persamaan. Setiap perkara ini akan berbeza-beza dari program ke program, tetapi komponen asasnya tetap ada:

Kekerapan – berapa kerap anda mesti bersenam
Intensiti – berapa banyak usaha dan intensiti yang mesti anda masukkan ke dalam program anda
Masa – berapa banyak masa yang anda mesti lakukan setiap senaman
Jenis – jenis latihan yang akan anda lakukan semasa program
Ini sebenarnya mempunyai nama yang sama. Kami dalam industri kecergasan menyebutnya prinsip F.I.T.T Di luar asas-asas ini yang biasanya dikaitkan dengan komponen latihan program anda, terdapat juga keperluan pemakanan untuk program penurunan berat badan yang berkualiti yang sesuai dengan akronim yang sama:

Kekerapan – menerangkan seberapa kerap anda akan makan setiap hari
Intensiti – betapa kaku atau lemahnya diet anda
Masa – berapa lama anda mesti makan dengan cara ini
Jenis – jenis metodologi makanan dan pemakanan yang digunakan
Ini akan hadir dalam program penurunan berat badan yang dikembangkan dengan baik. Kejayaan anda bergantung pada apa yang anda rela dan dapat komited dengan setiap faktor tersebut. Mari kita hadapi, membeli program penurunan berat badan tidak menjamin kejayaan, anda mesti mengikuti program untuk mencapai hasil. Sebagai contoh, jika program anda memerlukan diet yang sangat ketat dengan tujuh hari senaman yang kuat setiap minggu tetapi anda bukan pakar diet berdisiplin dan tidak pernah bersenam sebelumnya, program hipotetis ini mungkin bukan program yang akan memenuhi keperluan anda terbaik. Mungkin anda memerlukan program yang mempunyai pendekatan yang lebih maju dan membolehkan anda lebih banyak pilihan makanan dan bersenam.